Knipkaart Kleutergymbeweegdiploma


4x gratis meedoen met de kleutergym op donderdag!
Download hier de knipkaart waarmee je 4x gratis mee kan doen met de kleutergym op
donderdag van 15.30-16.30 in de Spilbroekhal. 

Beste ouders,

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf nu kan dit echter bij N.G.V. Neede!

Waarom het Beweegdiploma?
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.
Bewegen met nijntje en de KNGU
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:

Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) 15 lessen
Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) 20 lessen

Enthousiaste reacties van ouders
Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd : 'Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!'

Hoe haalt uw kind zijn of haar nijntje Beweegdiploma?
Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? In de lessen Ouder- en kindgym en kleutergymnastiek binnen de N.G.V. gaan we bezig voor het nijntje Beweegdiploma!

Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden voor het Beweegdiploma bij N.G.V. Neede, kom dan naar de lessen
In Rietmolen:
vrijdagmorgen 9.00 – 9.45 uur (voor ouder- en kindgym)
zaterdagmorgen van 8.45 – 9.45 uur (voor de kleutergym).
In Neede:
Donderdag 15.45-16.45 uur (voor de kleutergym)

Voor informatie kunt u contact opnemen met
Imelda Tenhagen, tel. 221520 (Rietmolen)
Lavinia Kosters, tel. 06-10538492 (Neede)

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Meer informatie over het Beweegdiploma vindt u ook op www.kngu.nl/beweegdiploma

Met sportieve groet,
Bestuur en leiding
N.G.V. Neede