Kleuters halen hun nijntje Beweegdiploma bij de NGV

Afgelopen zaterdag vond in de Spilbroekhal in Neede het nijntje Beweegfeest plaats. De zaal was feestelijk versierd met ballonnen en slingers. Vaders, moeders, opa’s en oma’s kwamen kijken naar wat de kleuters het afgelopen jaar hebben geoefend tijdens de gymles. Na een gezamenlijke opwarming werd er gestart bij zeven stations, waar de kinderen konden bewegen. Hier konden ze rollen, duikelen, schommelen, klimmen, gooien en lopen over (schuine) banken. Aan het eind kregen alle kinderen hun beweegdiploma uitgereikt.

Het nijntje Beweegdiploma kent twee variaties: diploma één voor de 2- tot 4 jarigen, diploma twee voor de 4 – 6 jarigen.
Met het nijntje Beweegdiploma worden kinderen gestimuleerd te bewegen. Dit is goed voor de sociale en motorische ontwikkeling. Kinderen vanaf 2 tot en met 6 jaar, die lid zijn van de Needse Gymnastiekvereniging; groep 1, 2 en 3 van de Kisveldschool en kinderen van de gymnastiekvereniging in Hengevelde hebben laten zien, wat ze hebben geleerd bij juf Lavinia, Adrianne, Mayelle en Imelda.

Voor het nieuwe seizoen worden de lessen voor het nijntje Beweegdiploma opnieuw gegeven in de Spilbroekhal in Neede en in Rietmolen.
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.ngvneede.nl/index.php/lesaanbod/nijntje-beweegdiploma

 

 

 

 

 

 

 

 

 NGV up to date dankzij notaris Kraayenhof

 

 

Op de beursvloer, georganiseerd door de gemeente, van 2015 trof Henny Lodeweeg notaris Kraayenhof. Al snel bleek dhr. Kraayenhof bereid te zijn geheel kosteloos samen met de Needse Gymnastiek Vereniging de statuten daterend uit 1981 onder de loep te nemen. In de ledenvergadering in april 2016 zijn de nieuwe statuten vastgesteld en de daarop volgende maand bij de notaris gepasseerd.
Het huishoudelijk reglement is daarna ook tegen het licht gehouden, deze is door dhr. Kraayenhof getoetst om te kijken of ze niet in tegenspraak waren met de statuten. Het huishoudelijk reglement is afgelopen april vastgesteld in de ledenvergadering, waardoor de NGV er weer jaren tegenaan kan.

 

Zaterdag 13 mei regiofinale 5e divisie in Doetinchem

Zaterdag 13 mei vond de regiofinale van de 5e divisie in Doetinchem plaats. Isa Voortman heeft een prachtige bronzen medaille mee naar huis genomen. Maud Mengerink werd in dezelfde categorie 30e. De turnsters Nanou van de Most (15e), Aafke Thuinte (17e), Indy Voordouw (22e) en Charity Holtmaat (33e) hebben ook super goed hun best gedaan tijdens de finale. Later op de dag mochten Paula Janssen en Fiene Hassink hun oefeningen laten zien. Paule behaalde een nette 17e plaats en Fiene werd 22e. Ook Silke Kosters en Chiyara Ordelman hadden zich geplaatst voor de finale. Silke heeft een knappe prestatie geleverd met een 8e plaats en Chiyara behaalde een mooie 19e plaats. Al met al een prima seizoen voor NGV Neede. 

 

Ilse te Hoopen en Nienke Drenten zijn tweede geworden


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 6 mei werd de regiofinale van de 6e divisie in Winterswijk gehouden. De turnsters Nienke Drenten en Ilse ten Hoopen behaalden beide een zilveren medaille. Bo Willemsen heeft een mooie 5e plaats in de wacht gesleept.

Gefeliciteerd, meiden!!!

 

Goud, zilver en brons voor NGV Neede


 Zaterdag 1 april zijn de 3de plaatsingswedstrijden 5e divisie gehouden in de SaZa turnhal in Doetinchem. De ochtend begon goed. In de eerste wedstrijd, categorie Instap 
D2 werd door Isa Voortman een gouden medaille gewonnen met 54.800 punten. Met name de balk en vloer werden goed geturnd en had ze de meeste punten. Ook voor Maud Mengerink waren deze oefeningen favoriet en eindigde op de balk als 4e en op de vloer als 2e. Met een totale score van 52.800 punten mocht ze ook op het podium komen en een zilveren medaille in ontvangst nemen. Van de 3 wedstrijden tellen de 2 beste wedstrijden mee voor het plaatsen in de regiofinale. Beide meisjes hebben zich gekwalificeerd.

In categorie Pupil 1 D2 hebben Mandy Kolijn, Fiene Hassink en Paula Janssen goed geturnd en hebben de laatste twee meisjes zich geplaatst voor de regiofinale. In de tweede wedstrijd kon Julia Simanowski vanwege een blessure niet deelnemen. Wel hebben Silke Kosters en Melanie Molenaar geturnd in categorie junior G/H, waarbij Silke deze dag op de balk als 1e eindigde, met sprong als 3de en uiteindelijk als 9e eindigde. Ook Silke heeft zich weten te plaatsen voor de regiofinale.

In de derde wedstrijd hebben Menthe ter Haar en Lindy Vaags het goed gedaan. Helaas hebben ze zich niet weten te plaatsen voor de regiofinale. Ook in de derde wedstrijd, hebben in categorie Jeugd 1 D2 Elin Fokkink en Chiyara deelgenomen. Chiyara Ordelman heeft deze wedstrijd erg goed geturnd. Zowel op balk, vloer als sprong wist ze veel punten te behalen. Op het laatste onderdeel de brug heeft ze wat punten laten liggen, waardoor de einduitslag vol spanning werd afgewacht. Toen bekend werd dat ze op het podium mocht komen en de bronzen medaille kreeg omgehangen, was dat een mooie beloning op de prestatie van deze dag. Chiyara heeft zich geplaatst voor de regiofinale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In wedstrijd 4 hebben de volgende meisjes geturnd in categorie Pupil 2 D2: Nanou van der Most, Charity Holtmaat, Aafke Tuinte, Indy Voordouw, Britt Stokkers, Anouk ten Elsen en Anne-Lynn Leussenkamp. Geplaatst voor de regiofinale hebben Nanou , Charity, Aafke en Indy welke wordt gehouden op 13 mei aanstaande.

Aan het eind van deze wedstrijd werd Mark Hondelink in het zonnetje gezet. Mark heeft zich meer dan 20 jaar vrijwillig ingezet als jurylid voor NGV Neede. Ook heeft hij deelgenomen aan diverse werkgroepen binnen KNGU. Dit mocht niet ongemerkt voorbij gaan, want vrijwilligers zijn van groot belang en onmisbaar binnen sportverenigingen, ook bij NGV Neede.

*****

Turnwedstrijd 6e divisie succesvol verlopen voor NGV Neede!


Zaterdag 25 maart hebben 18 meisjes van NGV Neede deelgenomen aan de turnwedstrijden in Winterswijk. Voor Bo Willemsen, Nienke Drenten en Ilse ten Hoopen was het de 3e plaatsingswedstrijd in de 6e divisie. Waarbij Ilse ten Hoopen in categorie junior H een bronzen medaille wist te behalen. Nienke Denten in de categorie Senior F een zilveren medaille mee naar huis nam. En, Bo Willemsen in de categorie Jeugd 2 H ook deze derde wedstrijd als eerste eindigde, wat werd beloond met een gouden medaille. Deze keer was er een minimaal verschil 0,025 punten ten opzichte van nummer 2. Alle 3 meiden zijn door naar de finale op 6 mei in Winterswijk.
De jongste meisjes van NGV Neede turnde in de categorie Pré instap 1, D2. Voor Wenke Fokkink, Imke Hondelink en Emma Ebben was het de eerste turnwedstrijd. Liz Bennink, Lyra Seijger en Anna Jonkman hebben al eerder een wedstrijd geturnd. Voor Anna Jonkman verliep de wedstrijd zo goed dat ze als 3de eindigde en een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Met sprong wist ze zelfs als eerst te eindigen.


In de categorie Pré instap 2 D2 hebben deelgenomen: Merle Molenveld, Artemis Clark, Lot Veldhuis, Vivienne Verdouw, Mila Dubbeld, Lieke Diepenmaat, Ninthe Meekes,
Femke van der Sluis en Lisa Martens. Ook hier wist een meisje van NGV Neede een podiumplaats te behalen. Na een spannende wedstrijd, waarbij na ieder geturnd toestel de behaalde scores werden weergegeven op het scorebord, was bekend dat een paar meisjes van NGV Neede hoge punten hadden behaald en mogelijk in de prijzen zouden vallen. De meisjes wisten hun zenuwen goed in bedwang te
houden, waarbij dat op het laatste toestel, de balk, nog eens extra moeilijk is. Heel erg blij en verrast was Merle Molenveld toen bekend werd, dat ze als derde was geëindigd en op het podium haar bronzen medaille kreeg omgehangen. Met een minimaal verschil van 0,05 punten eindigde Artemis Clark op een 4e plaats, wat ook zeker een hele knappe prestatie is. Maar liefst 34 meisjes turnden in deze wedstrijd. NGV Neede kijkt tevreden terug op de behaalde prestaties van deze dag, waarbij de één net iets meer geluk had dan de ander, soms risico’s werden genomen die goed uit pakten, een andere keer wat minder. Het mooiste van deze dag is … te zien dat de meiden samen zoveel plezier hebben beleefd en vol enthousiasme hebben deelgenomen aan deze wedstrijd!

 

 

 

 

 

Turnsters Isa Voortman en Maud Mengerink behalen zilver en brons!


Zaterdag 11 maart werd de 2e voorronde 5e divisie Gelderland Oost georganiseerd door NGV Neede in de SaZa turnhal in Doetinchem. De eerste wedstrijd van deze dag begon goed. In de categorie Pupil 1 D2 vertegenwoordigde Mandy Kolijn, Paula Janssen en Fiene Hassink NGV Neede, waarbij Fiene Hassink als hoogst eindigde op een gedeelde 4e plaats. In dezelfde wedstrijd werden in de categorie Instap D2 een zilveren en bronzen medaille behaald door Isa Voortman en Maud Mengerink, waarbij Isa tevens als hoogst eindigde bij de sprong en Maud een uistekende vloeroefening heeft laten zien en op dit onderdeel de meeste punten wist te behalen.

In de 2e wedstrijd kwamen in de categorie Junior, supplement F Silke Kosters, Julia Simanowski en Melanie Molenaar uit voor NGV Neede. Nadat Silke de vorige wedstrijd een 2e plaats had behaald, waren ook deze wedstrijd de verwachtingen hoog. Helaas verliep deze wedstrijd minder succesvol en werd er deze keer geen medaille behaald.

Dit herhaalde zich in de 3de wedstrijd bij Chiyara Ordelman, ondanks dat ze een goede wedstrijd heeft geturnd heeft ze toch wat puntjes op de balk en de brug laten liggen en dan is een podium plaats al snel vergeven aan andere turnsters die wel een perfecte oefening op alle onderdelen laten zien. Chiyara Ordelman heeft samen met Eline Fokkink geturnd in de categorie Jeugd1 D2. In dezelfde wedstrijd, categorie jeugd 2, supplement G, hebben ook Lindy Vaags en Menthe ter Haar hun best gedaan.

Er werd de hele dag op hoog niveau geturnd. Zo ook in de laatste wedstrijd die door Aafke Thuinte, Charity Holtmaat, Nanou van der Most, Indy Voordouw, Britt Stokkers, Anouk ten Elsen en Anne-Lynn Leussenkamp werd geturnd in de categorie Pupil 2 D2. Aafke Thuinte wist van NGV als hoogst te eindigen op een mooie 5e plaats. NGV Neede kijkt terug op een geslaagde en sportieve wedstrijd die ’s ochtends om 8.45 begon en keurig eindigde om 20.00 uur, zoals gepland. Dit mede door de inzet van de vele vrijwilligers tijdens deze dag. De 3e voorronde wordt gehouden op 1 april te Doetinchem.

 

Wederom goud voor Bo Willemsen!
Ilse ten Hoopen en Nienke Drenten zilver

Zaterdag 18 februari zijn de 2de plaatsingswedstrijden voor de 6e divisie gehouden en het was de eerste wedstrijd voor de Pré Instap D2.

Bo Willemsen heeft ook deze wedstrijd, categorie Jeugd 2 H, voortreffelijk geturnd en eindigde op alle onderdelen op de eerste plaats. Dit werd uiteindelijk beloond met een gouden medaille!

In dezelfde wedstrijd, maar dan categorie Junior H eindigde Ilse ten Hoopen als 2de en kreeg een zilveren medaille. Vooral de brug heeft ze zeer goed geturnd.
Ook turnde Nienke Drenten in dezelfde wedstrijd, in de categorie Senior F. Haar brugoefening verliep erg goed en eindigde op dit onderdeel op een eerste plaatst. Bij de andere onderdelen eindigde ze op een 2de plaats en dit resulteerde in een 2de plaats en dus een zilveren medaille.

Naast deze ervaren turnsters, mochten ook de aller jongste meisjes van NGV Neede hun oefening turnen. Voor 6 meisjes was het zelfs hun eerste wedstrijd, waarvan 3 meisjes uitkwamen in de categorie Pré Instap 1. Anna Jonkman wist zelfs als 4de te eindigen, met 0,1 punten te weinig voor de bronzen medaille. Liz Bennink heeft ook goed geturnd en eindigde als 6de. Lyra Seijger eindigde op een mooie 10e plaats.

In de Pré Instap 2 hebben alle 8 meisjes goed geturnd. Vooral Artemis Clark (5e plaats), Lot Velthuis (6e plaats), Femke van der Sluis (7e plaats) en voor Merle Molenveld (9e plaats) verliep deze wedstrijd heel goed. Voor Vivienne Verdouw, Lieke Diepenmaat en Ninthe Meeks was dit de eerste keer dat ze mee deden aan de wedstrijd en zijn samen met Mila Dubbeld van de 31 deelnemers in de middenmoot geëindigd.De volgende wedstrijd voor deze meisjes is op 25 maart in Winterswijk.

 

Goud en zilver voor turnsters NGV Neede

Op zaterdag 28 januari werd de eerste plaatsingswedstrijd 6e divisie gehouden in de turnhal in Winterswijk. Er is goed geturnd door de meisjes van NGV Neede. Bo Willemsen turnde in categorie Jeugd 2. Ze begon bij sprong en daarna volgde brug waarbij ze op alle twee onderdelen de meeste punten wist te behalen. Helaas viel ze van de balk waar ze wat punten liet liggen. Gelukkig wist ze te eindigen met een prachtige vloeroefening, waardoor een eerste plaats werd behaald.
Nienke Drenten turnde in categorie Senior F. Ook zij begon haar wedstrijd bij sprong, waar ze helaas wat punten liet liggen. Maar ze wist zich goed te herstellen op de brug en een prachtige balkoefening te turnen. Afsluitend werd de vloer ook goed geturnd, waardoor ze uiteindelijk op een tweede plaats eindigde en een zilveren medaille behaalde.
Ilse ten Hoopen turnde in categorie Junior H. Haar sprong ging perfect en eindige hiermee op een eerste plaats, ook de brugoefening werd voortreffelijk uitgevoerd. Toen kwam het onderdeel balk, waar ze een paar keer afviel. Vervolgens werd de vloeroefening goed uitgevoerd. Ondanks een teleurstellende balkoefening wist ze toch een keurige vierde plaats te behalen.
Op 18 februari turnen deze meisjes de tweede plaatsingsvoorronde in Doetinchem.

 

 

3 medailles voor NGV Neede!


Zaterdag 14 januari hebben de 1e voorrondes 5e divisie voor 19 meisjes uit Neede plaatsgevonden. In verschillende leeftijdcategorieën hebben ze goede resultaten behaald.
In de eerste wedstrijdronde, categorie Instap D2, hebben Emille te Woerd, Maud Mengerink en Isa Voortman meegedaan. Hier heeft Isa Voortman verdiend gewonnen met 55,2 punten. Een opvallend groot punten verschil ( 1,45 punt) met nummer 2. Emille en Maud behaalden een mooie 21e en 9e plaats.

In de eerste wedstrijdronde, categorie Pupil 1, D2 is geturnd door Fiene Hassink, Paula Janssen en Mandy Kolijn . Zij hebben van de 31 deelnemers respectievelijk een mooie 9e , 8e en 15e plaats behaald.

In de tweede wedstrijdronde, Junior F, werd met name door Silke Kosters een goede wedstrijd geturnd, dat werd beloond met een zilveren medaille. Ook Melanie Molenaar en Julia Simanowski hebben geturnd in deze categorie.

In de derde wedstrijdronde, Jeugd 1 D2, hebben Elin Fokkink en Chiyara Ordelman zich van hun beste kant laten zien. Elin eindigde op een 18e plek en Chiyara wist voor NGV Neede een bronzen medaille in de wacht te slepen.
Ook in de derde wedstrijdronde hebben Lindy Vaags en Menthe ter Haar meegedaan, maar dan in de categorie Jeugd2, G. Dit was hun eerste wedstrijd in de 5e divisie.

In de laatste wedstrijdronde werd door Aafke Tuinte, Indy Voordouw, Nanou van der Most, Charity Holtmaat, Anne-Lynn Leussenkamp en Anouk ten Elsen goed geturnd en zijn van de 36 meisjes die meededen over het algemeen mooi in midden geëindigd, waarbij Aafke van de NGV meisjes het hoogste is geëindigd.

De 2e voorronde 5e divisie wordt gehouden op zaterdag 11 maart. Deze wedstrijd wordt door NGV Neede georganiseerd.

 

Knipkaart Kleutergym


4x gratis meedoen met de kleutergym op donderdag!
Download hier de knipkaart waarmee je 4x gratis mee kan doen met de kleutergym op
donderdag van 15.30-16.30 in de Spilbroekhal. 

 

 

 

Needse gymnastiekvereniging breidt het aantal dansgroepen uit


Dit seizoen zijn er veel meisjes die graag op dansles willen, daar zijn we erg blij mee. Daarom heeft de NGV besloten het aantal uren dansles uit te breiden. Er is nu dansles voor kinderen van groep 3 tm 5, voor groep 6 tm 8 en voor pubers van 13 jaar en ouder. Op deze manier lopen de niveauverschillen van de kinderen niet te veel uiteen en houdt iedereen plezier in het dansen.


De danslessen worden verzorgd door Bo Sleebos. Bo is dit seizoen begonnen als danstrainster bij de Needse gymnastiekvereniging (NGV). Bo danst al 8 jaar, diverse stijlen, zoals hiphop, girly en modern. Ze traint zelf in een wedstrijdteam en is met dat team al drie keer Nederlands kampioen geweest. Bo, die in Eibergen woont, is 4-de jaars VMBO-t student. Na het behalen van haar examen wil ze de opleiding sport en beweging doen. Daarnaast rondt ze binnenkort de assistent opleiding niveau 2 af.


Op zaterdag geeft ze in de zaal aan de Dumasweg dansles aan drie groepen: om 9.00 uur start de les voor kinderen van groep 3 tm 5, om 10.00 uur start de les voor kinderen van groep 6 tm 8 en om 11.00 uur start de les voor pubers van 13 jaar en ouder. Tijdens de lessen voor de jongere kinderen laat ze fundance en streetdance aan bod komen, voor de pubers is het aanbod gericht op modern. Ook stijlen als hiphop, girly, afrodance en dancehall behoren tot de mogelijkheden.


Bo heeft er erg veel zin in. ‘Het zijn groepen die veel plezier hebben in het dansen. Het is natuurlijk even wennen, maar ze pikken het snel op. Het zijn echte doorzetters, als een pasje even niet lukt, geven ze niet op’, vertelt Bo.


Bij alle groepen is nog plaats voor deelname. Als je het leuk vindt om te dansen, volg dan eens een paar proeflessen op zaterdag. Tijdens de sportweek krijgen alle deelnemers een boekje met informatie over verschillende sporten. In het boekje zit ook een strippenkaart van de NGV, hiermee kun je tot december gratis mee doen aan een aantal lessen.

Voor meer informatie kun je ook terecht op onze website: www.ngvneede.nl

 

 

Wij zitten ook op Facebook.

Voor ons meest recente nieuws verwijzen wij u naar onze Facebookpagina

 

 

Statuten NGV

Kijk hier voor de statuten van onze vereniging