Selectieturnen

Selectieturnen meisjes / dames

NGV Neede heeft een gemotiveerde groep selectiemeiden met meisjes van groep 3 tot en met meiden van 18 jaar. Meisjes met potentie en interesse in het turnen worden geselecteerd door de leiding. Na een proefperiode om kennis te maken met de selectie, wordt het meisje in overleg met de ouders toegelaten tot de selectie. Er wordt dan begonnen met het oefenen en trainen voor deelname aan regionale wedstrijden.

Selectie trainingen
De meisjes in de selectie trainen op de balk, brug, vloer en sprong de voorgeschreven oefenstof van de KNGU. De KNGU heeft een Youtube kanaal met een groot aantal voorbeelden van de oefeningen.

Wat doe je allemaal tijdens de trainingen
We beginnen met een gezamenlijke warming-up op muziek. Als de spieren zijn opgewarmd, wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, lichaamshouding, evenwichtsgevoel en concentratie. Ieder kind turnt met leeftijdsgenoten. Ze helpen en stimuleren elkaar, waardoor kinderen gemotiveerd blijven en ze een sociaal-emotionele ontwikkeling doormaken. Ieder kind turnt op haar eigen niveau, waarbij plezier in het turnen bij onze vereniging voorop staat.

Contact met de leiding
Voor meer informatie over de selectie van NGV Neede, kunt u contact opnemen met de leiding. Dit vindt u onder NGV/leiding.

Klik hier voor het meest recente lesrooster